BURSA / KELES - Abdullah Akça Ortaokulu

10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA TÖRENİ

Haz

Ortaokul öğrencilerimiz 10 Haziran Cuma günü öğretmenlerimiz Sevgi YAĞCI ve İsmail YALÇIN eşliğinde Tüyap Bursa Fuar Merkezi'nde bu yıl 9.su  düzenlenen SCİENCE EXPO'yu gezdiler bilim atölyelerindeki etkinliklere katıldılar. Sonrasında ise Hayvanat Bahçesini gezerek hoş vakit geçirdiler.

Nis

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI OKULUMUZDA YAPILAN TÖRENLE COŞKU İLE KUTLANDI. BU BAYRAMI ÇOCUKLARIMIZA HEDİYE EDEN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMAK ÜZERE TÜM ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUZ.. TÖRENE KATILAN VELİLERİMİZE VE TÖRENİ HAZIRLAYAN ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Mrt

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ'NİN 107.YILI İÇİN OKULUMUZDA TÖREN DÜZENLENDİ. VATAN MÜDAFASINDA GÖREV ALAN ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUZ. AZİZ RUHLARI ŞAD OLSUN..

Mrt

Bugün Harmancıkdemirci Mahalle muhtarımız Necip Üze nin katkılarıyla tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katılımlarıyla Uludağ Milli parkını gezdik,eğlendik. Gezimizde bizleri ağırlayan Karinna Hotel'e, otel müdürümüz Harbi Türk'e, ulaşımımızı sağlayan Kozağacı Koopa ve Keles Belediye Başkanlığına , servis şoförlerimiz;Mehmet Sevgin,Aydın Akşit ve Metin Aslan'a,Karkay Telesiyej işletmesi sahipleriyle çalışanlarına, ve dağda çalışan tüm Kozağaçlı hemşehrilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF'İ ANMA GÜNÜ KAPSAMINDA OKULUMUZDA TÖREN DÜZENLENDİ.

Ara

Bugün 2,3,4,5 ve 8. Sınıf öğrencilerimiz öğretmenlerimiz Aydın Ilker Bozkurt,İsmail Yalçın ve Tuğba Algın rehberliğinde Bursamızı gezdiler. Öncelikle Karagöz Müzesi'ni gezen çocuklarımız, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret ettikten sonra Bursa Kültür Sanat Vakfı'nca Tayyare kültür merkezinde düzenlenen Kukla Yapım Atölyesi'ne katıldılar. Son olarak Kent Müzesi'ni gezerek keyifli zamanlar geçirdiler. Gezdiler,eğlendiler,öğrendiler.. Etkinlikte görev alan öğretmenlerimize ve ulaşım desteği veren Keles Belediye Başkanlığına teşekkür ederiz.

Ara

EĞİTİM SEFERBERLİĞİ KAPSAMINDA OKULUMUZA GÖNDERİLEN ROBOTİK KODLAMA EĞİTİM SETLERİYLE BURSA İNOVASYON MERKEZİNDE ÖĞRETMENLERİMİZ NEZARETİNDE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZ 1 GÜNLÜK KODLAMA EĞİTİM ALDI. ULAŞIM KONUSUNDA DESTEK VEREN KELES BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NA, İNOVASYON MERKEZİ HOCALARINA VE ETKİNLİKTE GÖREVLİ ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ..

Kas

Ara tatili değerlendirelim dedik. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen Uluslarası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında sergilenen Alaaddin'in Sihirli Lambası oyununu izledik. Devamında Ulucami'yi ziyaret ettik. Zindankapıyı gezdikten sonra yenilen yemekle gezimizi bitirdik. Katkı sunan Tuğba,İlker,İsmail ve Sevgi öğretmenlerimizle ulaşım desteği veren Keles Belediye Başkanlığı'na teşekkür ederiz..

Kas

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü EBEDİYETE İNTİKALİNİN 83. YILINDA OKULUMUZDA DÜZENLENEN TÖRENLE ANDIK.. AZİZ RUHU ŞAD OLSUN..

Kas

CUMHURİYET'İN İLANININ 98. YILINI VELİLERİMİZİN DE KATILIMLARIYLA OKULUMUZDA DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLADIK..

2021/2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTIMIZI YAPTIK..

Nis

Okulumuzda Sivil Savunma Kulübü Danışman Öğretmeni İsmail YALÇIN rehberliğinde deprem  tatbikatı yapıldı. Yapılan tatbikatta okulumuz 115 saniyede hazırlanan tahliye planı doğrultusunda boşaltıldı.

Öğrencilere deprem ve deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verildi.

Mrt

Okul Enerji  Biriminde görevli  öğretmenlerimiz Sevgi  YAĞCI ve Funda BÜYÜKTANIR tarafından okulumuz öğrencilerine "Sıfır Atık Bilgilendirme  ve Bilinçlendirme" semineri verildi. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkürler..

Mrt

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPORU SEÇİN..

Egzersiz ve Sağlıklı Yaşam

Egzersiz, iskelet kaslarının kasılması sonucunda üretilen ve bazal düzeyin üzerinde enerji harcamayı gerektiren bedensel hareketlerdir.
Kendi içinde sistemlidir ve her hareket belli bir amaca hizmet eder.
Egzersizin amacı oksijen dağılımını ve vücut metabolizmasını düzenlemek, kuvveti ve dayanıklılığı geliştirmek, vücut yağını dengelemektir.
Bu nedenle her insan için gereklidir.
Bireyin herhangi bir sağlık problemi yaşamadan yaşaması temeline kurulu bir yaşam biçimidir. Bunun için kişiler beslenmelerine ve hareket düzenlerine dikkat etmelidirler.
Sağlıklı yaşam için düzenli olarak egzersiz veya spor yapılmalı, zararlı yiyeceklerden kaçınılmalı veya sınırlandırılmalıdır.

Sağlıklı bir yaşam için ;

• Uykuya dikkat edilmelidir.
  • Aşırı yemek yenmemelidir.
  • Sağlıklı beslenmelidir.
  • Sabah kahvaltısı yapılmalıdır.
  • Spor yapmaya özen gösterilmelidir.
  • Yağlı yemekler yenmemelidir.
  • Alkol ve sigara tüketilmemelidir.
  • Gün içerisinde sürekli oturulmamalı aktif olunmalı.
  • Kişisel temizliğe önem verilmelidir.
  • Çevre temizliğine önem verilmelidir.
  • Stresten uzak durulmalıdır.